Vem är Tanja???

Ja du! Haha en helt sprallig fröken som inte alls tycker hon har 6 år fram till 40 -hualigen! :-D

En tjej som är glad föööör snäll och generös för det mesta , och vill tro gott om alla människor :-) Vilket som ni kke har märkt har visat sig blivit helt galet..

Hon tränar en del för annars kommer myrorna u rumpan och biter hårt ;-D

Kreativitet är oxå något jag gillar, vare sig det är att leka med penslar, botanik-älskar blommor och trädgårdshandel(har ritat blomland till folk bl a, göra om hemma i form av att lägga golv, tapetsera eller något annat kul! Att massera-som jag gjort i många år genom mitt jobb :-)

Och är ett socialt troll som älskar att vara bland sina vänner, fika shoppa-just love it!!!!!!! :-) Gå på konserter, äta ute och titta på folk , och umgås med sitt allra dyrbaraste <3a -min son ! :-)

Att vara i skogen är ett annat intresse, antingen hittar man mig i löparspåret eller så med en korg i handen snokandes efter svamp eller bär :-)

Suger åt sig det mesta som har med livskvalité att göra, vare sig det är god mat, champagne, choklad, en härlig cykeltur, eller bara sitta och kolla på en bra film, ett varmt bad med levande ljus och ett glas vin .. Man kan säga så länge det händer något så är jag nöjd med livet :-)

Mina mål i livet just nu efter en hel del tråkigheter som hänt, så är det att helt komma på fötter igen.. Jag trodde ett tag att jag faktiskt inte skulle klara av det.. Men man är ju vädur och har gått igenom en del saker innan så det var att borsta av knäna-långsamt och ta sig upp igen. Det har varit en lång väg och en väldigt jobbig väg att gå.. ”Men det som inte dödar det härdar” Och just nu känner jag mig starkare än någonsin :-) Självförtroende har jag dock alltid haft , det har nog gjort att man klarat sig så bra som man har gjort.

Har faktiskt även positiva saker i min ryggsäck, och det är bl a att jag har varit lite politiskt involverad som har gjort en hel del för det samhället jag lever i  :-)

Sen bott utomlands, i 1 1/2 år som var en sjukt berikande resa i mitt liv på många sätt och vis, läran om en annan kultur , respekt för andra människor, som blir tvungen att ha då man får ta seden dit man kommer trots att det går emot allt vad ens egna tankar och åsikter är. Lärde känna så sjukt många människor -härliga människor som alltid kommer finnas i ens tankar, saker man gjort.. Inte många som fiskat muräna kke? ;-D

Har även jobbat i många olika miljöer, med människor , servicebranschen kan man säga har varit en stor del av mitt liv , där trivs jag oerhört mycket..

Bland kläder som jag älskar, i restaurangbranschen haha jisses vilka år det var :-) Så himla stressigt! Men gud va skoj det har varit att få ha upplevt det :-) Träffat mycket folk, alla möjliga och på de mest konstiga vis.. Allt från Dolph Lundgren till goa Lill Lindfors( hon är verkligen lika varm som hon ser ut att vara )Jobbat på Jussi Björling Galan, och även hos landshövdingen på östgöta slätten :-) Så man har sett en hel del :-D

Ett annat ämne jag lever för som är en stor passion i mitt liv så är det MAT! Jag kan med gott samvete säga att jag är en jävel på att laga mat :-D God mat ska man ha, anser jag ! Ska man ändå äta varje dag ska man oxå äta gott-det behöver ju inte vara helt onyttigt för det.. Det har man ju även insett då man bodde i Grekland.. Olivolja använder jag en massa av när jag lagar mat :-) Och ja mycket grekiskt blir det ju såklart! :-)

Men även thai, kinesiskt, japanskt, italienskt jaa allt möjligt, man ska leka med sina smaklökar :-D Låta dem chockas lite ibland .-) Kommer nog ha med ett och annat recept även om vissa är hemliga.. :-D

På min resa till Grekland  och även innan kom ju även det här med språk in i bilden :-) Har alltid gillat språk, så det har blivit att man fått lära sig Grekiska , men läste både spanska och franska i skolan och engelskan har jag ju flytande då min farfar var engelskman :-)

Min bästa period är vår och sommar :-) När allt kommer till liv och börjar växa, och man får se lite solsken igen :-)

Höst och vinter, mest vinter så kan jag nog få släng av mörkerdepp tror jag.. Brukar lindra det genom att fuska hehe sola solarie.. lite rynkor mot att vara deppad-är att föredra! :-)

Som 16 åring blev jag utslängd av min mor- november tror jag att det var.. (pga av att jag hjälpt en kompis att städa i hennes hem- låter sinnessjukt jag vet men så är hon.) Så det var bara att ta tag i livet att bli vuxen. Min far försvann ur bilden när jag var 11. Kan idag kalla honom mer el mindre en spermadonator. För

någon vidare pappa var han ju inte. Det här hade kunnat slagit undan v’rlden under mina fötter och för en stund gjorde det de. Julen då jag var 16 och firade den själv- då efter att tänka att livet är slut så gjorde jag mitt val. Verkligen ett livsval och det var att inte låta dem knäcka mig.

De var inte föräldrar och jag bad inte om att bli född. Men jag tänker göra det bästa av situationen. Jag hade fått egen lya av soc och klarade både av att klara gymnasiet, spela bandy och ha ett normalt fungerande liv. Idag är jag faktiskt stolt över mig själv att jag fixade det. Även om man har fått livslånga ärr.

Sen har jag ju 2 tragiska dödsfall som inträffade -89 då min älskade mormor försvann från denna jord och 3 månader senare min älskade syster i en bilolycka :-( Så det hjälper ju inte direkt till.. Och även om tiden har gått , så kommer saknaden just vid jul och tiden därefter(det var vid dessa tider de båda försvann ur mitt liv. Mormor genom att få 3 hjärtinfarkter på ett dygn, Nina i en bil som sagt utan bilbälte). Och jag tycker att så ska det få vara lite.. Man ska få kunna sakna dem man hållit kär och som inte finns ibland oss.. Min syster var ju bara 15 år då hon dog så det har varit en stor bit från mig som har försvunnit.. Men jag vet att de håller ett öga på en och ja Nina och ser väl till och jävlas ibland som vi var när hon levde (som katt och hund :-D ) Men det finns nog någon mening med dessa händelser oxå jag har bara inte riktigt kommit på vad än. Min mormor som va mitt allt ! Älskade henne så oerhört! Och är så glad åt alla stunder vi fick.. Med den starka , ömhetsbevisande rakryggade finnetanta hon va ! Och hennes historier om hennes liv är kära minnen som jag aldrig kommer att glömma :-) <3 <3 <3

 

Så ja det var lite om mig :-) Kram !Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu